Marktupdate: Crypto Activa Verzamelen Langzaam Aanwinsten, Bitcoin Behoeft Kapitaalinstroom, ADA Springt 85%.

De marktprijzen van cryptocurrency zijn sinds onze laatste marktupdate sterk verbeterd, aangezien de totale marktkapitalisatie van alle 5.700+ munten sinds 14 juni $16 miljard heeft gewonnen. De meeste van de top digitale activa zijn in een geconsolideerde cyclus gebleven en een groot aantal cryptos hebben zich boven hun 50-dagengemiddelde weten te handhaven.

Crypto Marktkapitalisatie Inches in de richting van $300 miljard

De cryptogemeenschap is nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren in het land van de digitale valutamarkten. Vandaag, op woensdag 8 juli, zijn een groot aantal munten in waarde gestegen en hebben ze behoorlijke winsten geboekt. Op het moment van publicatie, is de volledige Crypto Cash cap van alle munten die bestaan rond de $277 miljard en er is ongeveer $21,6 miljard in de wereldwijde handel. Bitcoin (BTC) schommelt rond de $9.342 per munt en heeft een marktwaardering van $172 miljard. Wat betreft de zevendaagse winsten is BTC slechts 1% hoger voor de week.

De op één na grootste cap op woensdag is Ethereum (ETH), dat handelt voor $245 per ETH op het moment van publicatie. ETH is de afgelopen zeven dagen met 7% gestegen. De stablecoin tether (USDT) heeft momenteel de op twee na grootste marktwaardering en het lijkt erop dat deze daar nog geruime tijd zal blijven. Op dit moment is de USDT-markt beperkt tot ongeveer 9,6 miljard dollar en er is vandaag de dag 7 miljard dollar in de wereldwijde USDT-handel. XRP is vandaag de dag de op drie na grootste waardering, aangezien elke XRP wordt geruild voor $0.19 per munt. XRP is de afgelopen zeven dagen met 13% gestegen en is vandaag de dag met meer dan 8% gestegen.

Bitcoin Cash (BCH) is de vijfde grootste marktkapitalisatie op woensdag, met een waardering van ongeveer $4,4 miljard in de perstijd. Elke BCH ruilt voor $242 per munt en er is $372 miljoen aan wereldwijde BCH-transacties. Gedurende de laatste 24 uur heeft BCH 2% gewonnen en gedurende de laatste zeven dagen zijn de prijzen meer dan 8% gestegen. Het top paar met bitcoin cash is vandaag de dag tether (USDT) met 58% van de BCH transacties die geruild worden voor USDT. Dit wordt gevolgd door BTC (26.27%), KRW (4.31%), USD (3.87%), GBP (1.95%) en ETH-pairs (1.15%).

Digital Currency Market Analyst: ‚Meer Kapitaalinstroom is nodig‘.

Deze week hebben een aantal economen en analisten geprobeerd te voorspellen wat de volgende cryptocurrencystierloop zal opleveren. Etoro marktanalist, Simon Peters, denkt dat er meer institutionele investeringen nodig zijn om de stier op te zetten.

Dus wat zal de volgende stierenloop in bitcoin drijven?“ Peters vroeg het in een wekelijks beleggersbericht. „Naar mijn mening is het institutionele investering. Bitcoin is de bekendste en grootste crypto by market cap en de ontwikkeling ervan is tot nu toe voornamelijk gedomineerd door retailbeleggers. Nu het woord zich heeft verspreid, met name sinds de prijsgolf van 2017 en 2018, waar de prijzen een recordhoogte van $20.000 bereikten, beginnen we meer institutionele interesse te zien. Dit heeft de vorm aangenomen van institutionele beleggers die de onderliggende crypto-activa kopen en indirecte investeringen zoals het kopen van aandelen in bitcoin trustbedrijven of het investeren in ETP’s (Exchange Traded Products)„. Peters ging verder met het toevoegen:

Als we de bitcoineprijzen duurzaam boven de $10.000 psychologische barrière zien stijgen en zelfs tot $30.000 of $40.000, dan is er meer kapitaalinstroom nodig, die hoogstwaarschijnlijk van instellingen zal moeten komen. Glassnode deelde onlangs een interessant beeld, waaruit blijkt dat 61% van de bitcoin in omloop in meer dan een jaar niet is aangeraakt. Dat is een recordhoogte voor deze metriek. In feite was de laatste keer dat we zo’n inactiviteit zagen, net voor de grote bitcoin stierenloop van 2017. Een voorteken van de dingen die komen gaan, misschien?

Een mogelijke 1929-achtige Economische Crash Might be Looming on the Horizon…

De gemeenschap van de cryptocentra was onlangs getuige van de aanzienlijke waardedaling op 12 maart 2020, ook wel bekend als ‚Zwarte Donderdag‘. Helaas kan er weer een leg-down gebeuren, en de populaire econoom A. Gary Shilling gelooft dat het veel zal lijken op de economische crash van 1929. Shilling heeft het specifiek over traditionele grondstoffen, voorraden en aandelen, omdat hij denkt dat de pandemie de „meest ontwrichtende financiële en sociale gebeurtenis sinds de Tweede Wereldoorlog“ is. Sommige bitcoin speculanten denken dat er een sterke correlatie is tussen de digitale valutamarkten en de prestaties van de traditionele aandelenmarkten.

De voorraden lijken erg op die opleving in 1929 waar men er absoluut van overtuigd is dat het virus onder controle zal zijn en dat massale monetaire en fiscale stimuli de economie nieuw leven zullen inblazen,“ zei Shilling in zijn recente interview.

Alhoewel de beurzen enkele aanwinsten in de V.S. en in China hebben gezien, gaat Citi strateeg Robert Buckland akkoord met het sentiment van Shilling. Buckland verklaarde aan de pers dat de institutionele en kleinhandelsinvesteerders zouden moeten wachten tot de prijzen lager dalen om nieuwe posities in te gaan.

Cardano springt 85% in Tien Dagen Tijd

Ten slotte is de prijs van cardano (ADA) de afgelopen twee weken gestegen van een dieptepunt van $0,07 per ADA naar $0,129 per munt. ADA is vandaag de dag 25% gestegen en is de voorloper van de top tien van munten die vlak achter de marktpositie van BCH ligt. Onlangs nog sprak ADA-oprichter Charles Hoskinson over een mogelijkheid van ketenoverschrijdende interoperabiliteit met Bitcoin Cash (BCH).

Op 1 juli heeft het Cardano ontwikkelingsteam een Shelley upgrade node op het netwerk geplaatst. De volledige Shelley upgrade (harde vork) zal op 29 juli plaatsvinden. ADA raakte een hoogte van 85% van de wekelijkse aanwinsten, maar zevendaagse stats laten momenteel zien dat de prijs is geëgaliseerd, aangezien ADA 52% is gestegen voor de week op $0.129 per ADA.

De Verkrijgers en de Verliezers van deze week…

Over het algemeen is het een fatsoenlijke week geweest voor cryptocurrency investeerders en de hoogste tien gainers deze week omvat dogecoin, vechain, constellatie, cardano, scherpe hoekwolk, sia munt, echolink, hdac, spel, en ultrain. De top tien verliezers deze week zijn munten zoals cosmochain, de SLP-based token spice, multi-collaterale DAI, fanstime, egretia, fantasie, nimiq, oorsprong spoor, energie, en digitex futures.

About